Pakketdiensten Nederland: welke vervoerder past bij jou?

bezorger pakketdiensten nederland

In Nederland wordt er de afgelopen jaren al veel online gekocht en verkocht. Om al die bestellingen te vervoeren zijn er veel verschillende pakketdiensten in Nederland.

Maar wat is nu de beste pakketdienst? In dit artikel gaan wij voor jou verschillende pakketdiensten vergelijken. Lees snel verder om te kijken welke pakketdiensten in Nederland het beste bij jou passen.

In Nederland wordt er dus steeds meer online gekocht. Er wordt zelfs voorspelt dat in 2023 44% van de bestedingen (door de consument) online zullen worden gedaan.

Vervoerders gaan zich daarom steeds meer ontwikkelen op het gebied van sneller, duurzamer, beter en betrouwbaarder leveren. Consumenten gaan ook steeds meer eisen. Vervoerders moeten hier dus een beetje in mee gaan, maar dat is niet altijd makkelijk.

Daarom is het goed om te weten welke vervoerder het beste past bij jouw klanten en jouw eisen. Hieronder zetten wij overzichtelijk voor jou op een aantal pijlers op een rijtje per grote vervoerder. Zo kan jij kijken wat de beste pakketdienst is voor jouw bedrijf!

Verzenden met PostNL

PostNL is één van de meest bekende bezorgbedrijven in Nederland. Het bedrijf is al ruim 200 jaar actief in de markt. Daarom zijn zij ook erg geschikt en groot in brievenbuspost!

Kenmerken van PostNL

postnl
 • Extra grote en zware pakketten (tot 23 kg) mogelijk
 • Meer dan 3000 PostNL-punten verspreid over heel Nederland
 • 1 poging voor levering, daarna gaat het pakketje naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt.
 • 7 dagen de tijd om je pakket op te halen bij het PostNL-punt.
 • Avond- en zaterdaglevering mogelijk
 • Aangetekende levering mogelijk
 • Brievenbuspost inclusief track en trace mogelijk
 • Verzend je veel pakketten? Wij raden dan aan om zakelijk klant te worden, zo komen ze de pakketten bij je ophalen en krijg je korting naarmate je meer pakketten gaat verzenden.

Verzendopties PostNL

PostNL Standard

Met PostNL standard wordt jouw pakket binnen 48 uur aan huis of op een afhaalpunt bezorgd. Dit geldt voor Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden).

PostNL Packets

Voor kleine pakketjes voor maximaal 2 kg is er PostNL Packets. De waarde van het pakket moet dan minder zijn dan 425 euro. Ook moet het pakket door de brievenbus passen. Je kan hier ook kiezen voor verzending met of zonder track en trace. En met of zonder handtekening.

PostNL Abroad

Als je een pakket moet verzenden naar het buitenland gebruik je PostNL Abroad. De verzendvoorwaarden zijn gelijk aan die van PostNL Standard, alleen wordt hier een verzekering toegevoegd (60% van de waarde tot 500 euro).

PostNL Global

Opereert jouw bedrijf wereldwijd en heb je een zending die buiten Europa geleverd moet worden? Dan is PostNL Global een goede optie! PostNL werkt dan samen met lokale vervoerders in het desbetreffende land. Hier heb je dezelfde verzekering als bij PostNL Abroad. Houdt er wel rekening mee dat je pakket dan niet meer dan 20 kg mag wegen!

Tarieven PostNL

Onderstaande tarieven gelden voor Nederland. Ben je benieuwd wat je koten zijn als je een pakket naar het buitenland wilt versturen? Dat kan je hier gemakkelijk berekenen!

tarieven postnl

Verzenden met DHL

Ook DHL is een grote speler op het gebied van pakketdiensten in Nederland. Daarom gaan we hieronder kijken naar de kenmerken en de verschillende verzendopties met tarieven van deze pakketdienst.

dhl

Kenmerken van DHL

 • Groot Europees netwerk
 • DHL is actief in 220 landen.
 • DHL spreekt zowel de consumenten- als de zakelijke markt aan .
 • Goede bezorgopties voor de klant door consumenten- en zakelijke netwerk te splitsen.
 • DHL heeft bijna 3000 punten waar je je pakket kan ophalen
 • DHL komt pakketen bij je ophalen onder de voorwaarde dat je 5 pakketten per keer mee kan geven en minimaal 100 pakketten per maand verzend.

Verzendopties van DHL

DHL Parcel (DHL ForYou)

Dit is de standaard verzendoptie van DHL voor als je een levering hebt aan de consument. DHL hanteert dan 4 aflevermomenten overdag (afhankelijk van de locatie). Vaak zijn deze momenten in de ochtend, in de middag, in de avond en op zondag. De consument kan het aflevermoment niet zelf kiezen!

Als de klant de levering mist, wordt de zending de volgende dag naar een DHL-punt gebracht. Of de klant kan er voor kiezen om het pakket de volgende dag opnieuw thuis of bij de buren te laten leveren.

Ook is er een mogelijkheid om het pakket te laten verzekeren tot een bedrag van 500 euro!

DHL Europlus

Dit is een verzendoptie speciaal gericht voor de zakelijke markt. Daarom zijn er alleen aflevermomenten beschikbaar tussen 8:00-17:00.

DHL Express

DHL Express heeft niets te maken met bovenstaande verzendopties van DHL. DHL Express is de premium verzendoptie van DHL. Je kan deze optie gebruiken voor zowel de internationale als nationale verzendingen.

Express leveringen zijn een aanvulling op je levering en een extra service die je kan bieden aan je klant. Je kan kiezen voor DHL Express Domestic 9:00u, DHL Express Domestic 12:00u en DHL Express Worldwide.

DHL Globalmail

DHL Globalmail is te vergelijken met PostNL Packets. Deze verzendoptie is speciaal gemaakt voor kleine pakketjes met een klein gewicht. Ook moet het pakket een lage waarde hebben. Het fijne aan DHL Globalmail is dat je veel kleine pakketjes in één doos of verzendtas kan doen. Het. is dus speciaal gemaakt om veel kleine pakketjes in één keer (internationaal) te verzenden.

Tarieven DHL

Onderstaande tarieven gelden voor Nederland. Ben je benieuwd wat je koten zijn als je een pakket naar het buitenland wilt versturen? Dat kan je hier gemakkelijk zien!

tarieven dhl

Verzenden met UPS

UPS is begonnen als boodschappendienst in de Verenigde Staten. Het is een premium verzendservice. UPS wordt veel gebruikt door internationale bedrijven en is dus uitermate geschikt om jouw bedrijf op de internationale markt te zetten.

ups

Kenmerken van UPS

 • Zendingen binnen Nederland worden vaak in één dag geleverd.
 • Buitenlandse zendingen vaak binnen 2-3 dagen geleverd.
 • Verzenden naar afhaalpunten, zowel internationaal als nationaal mogelijk.
 • Zaterdaglevering mogelijk
 • Met UPS Express Saver de levering de volgende dag in huis, ook internationaal

Verzendopties UPS

UPS Standaard

Met UPS kan je binnen een redelijk snelle tijd pakketten verzenden, zowel internationaal als nationaal. Ook krijg je een schatting wanneer je levering wordt geleverd die dagspecifiek is. UPS is een zeer goede optie als je snelheid en prijs met elkaar wilt afwegen.

UPS Express Saver

Dit is de snellere wereldwijde leveroptie van UPS. Met UPS Express Saver wordt je pakket wereldwijd binnen één dag geleverd.

Tarieven UPS

Als je wilt weten wat je precies kwijt bent om je pakketten te verzenden met UPS raden wij je aan om dat te berekenen bij UPS.

Verzenden met DPD

DPD is een vervoerder die vooral bekend staat om zijn efficiëntie. Binnen Europa is DPD één van de grootste vervoerders met de beste voorwaarden en beste prijzen.

dpd

Kenmerken van DPD

 • Gratis verzekerd tot 520 euro binnen Europa.
 • Gratis zaterdaglevering
 • Levering naar DPD Pickup Parcelshops in Nederland en Europa
 • Afleveren bij de buren mogelijk
 • Inclusief handtekening voor ontvangst
 • Tijdspecifieke Express levering mogelijk.

Verzendopties DPD

DPD Home

Met DPD Home verzend je pakketten gemakkelijk binnen Europa naar ieder thuisadres of één van de bijna 30.000 parcelshops. Met de optie DPD verzend je gemakkelijk naar 40 landen binnen Europa.

Er gaat een korte tijd over de zending heen, omdat de vervoerder lokaal aanwezig is. Het duurt gemiddeld 1-3 werkdagen om te leveren binnen de Benelux. Binnen de Benelux zijn er zo’n 1500 parcelshops, dus er is er altijd eentje in de buurt!

DPD Express

Waaneer tijd erg belangrijk is bij jouw levering, kan je kiezen voor de DPD Express levering. Hier kan je kiezen om jouw pakket de volgende dag voor 12u of 18u te laten leveren. Houdt er wel rekening mee dat je de zending dan ‘s ochtends voor 10:00u aanmeldt!

Tarieven DPD

De prijzen van DPD verschillen per land en per optie nogal sterk. Daarom is het handig om in deze overzichtelijke tabel de prijzen van DPD te bekijken.