Liever een snelle of goedkope levering? Dit is wat consumenten willen!

snelle of goedkope levering

De forse stijging van online bestellingen, leidt tot een enorme drukte bij de bezorgdiensten. Pakketjes worden veel te laat bezorgd en het is overal chaos in de postkantoren. Maar wat vindt de consument belangrijker? Een snelle of goedkope levering?

De online bestellingen zijn de afgelopen jaren in een stroomverstelling terecht gekomen. Helemaal door het Covid-19 virus, toen steeds meer mensen online gingen bestellen. De winkels waren voor lange tijd gesloten, en mensen voelden zich niet meer veilig in drukke winkelstraten. Als je dan toch echt een product nodig hebt, bestel je dat simpelweg online! Maar hoe kan jij als bedrijf zorgen voor een fijne online ervaring voor je klant? Wij leggen je uit of consumenten liever een snelle of goedkope levering hebben!

Onderzoek

Uit onderzoek in 2019 is gebleken dat 70% van de Nederlandse consumenten laat weten dat ze langer willen wachten op hun bestelling als daar een gratis verzending of goedkope levering tegenover staat. De voeding- en drankensector is hier echter wel een uitzondering op. In die sector hebben mensen liever een snelle levering in plaats van een gratis verzending (of goedkope levering)!

Als we kijken naar sectoren, zoals elektronica, fashion en meubels, zien we dat de consument bezorgkosten belangrijker vindt dan een snelle levering. In de fashion industrie maakt het voor consumenten het minste uit hoe snel de levering is, zij geven liever voorkeur aan een gratis verzending of goedkope levering.

snelle levering

26% van de consumenten vond een goedkope levering heel erg belangrijk tijdens het onderzoek. 49% vond een goedkope levering belangrijk en maar 17% vond een goedkope levering of gratis verzending helemaal niet belangrijk. Naast het blootleggen van de voorkeuren van de consument tussen een snelle levering of een goedkope levering, liet het ook wat ergernissen van consumenten zien. De consument heeft er een hekel aan als de bezorger de levering niet komt afgeven op de afgesproken tijd. Een ruimer tijdslot is daar niet de juiste oplossing voor, want dat zorgt ook voor irritatie. Als de kosten achteraf hoger uitvallen dan vooraf is aangegeven, wordt dit ook als erg vervelend ervaren.

Verandering door Covid-19

Gratis verzending en goedkope levering was dus erg lang de norm, maar door de komst van Covid-19 is dit veranderd. Voor het eerst sinds een lange periode zijn de bezorgkosten een minder grote prioriteit geworden! Consumenten hebben liever flexibiliteit qua levering dan een goedkope levering (of gratis verzending). Consumenten vinden de controle steeds belangrijker. Zij willen zelf kunnen bepalen waar, wanneer en hoe laat hun pakket wordt geleverd. Een snelle of goedkope levering speelde dus geen rol.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker

Naast een snelle of goedkope levering of gratis verzending zien wij een andere pijler steeds een grotere invloed krijgen. Deze pijler is duurzaamheid. Consumenten worden zich namelijk steeds meer bewust van het milieu. Je ziet dat de e-commerce business daar dan ook goed op inspeelt. Er komen daardoor steeds meer alternatieven voor een duurzame bezorging. In de steden worden pakketjes vaker bezorgd met de fiets, er komen steeds meer elektrische bestelbusjes en de pakketjes worden vaak duurzamer verpakt dan voorheen!

Ook grote bedrijven proberen een verschil te maken, zo is PostNL sinds medio 2019 gestopt met het aanbieden van een volgende bezorg poging. Ze brengen nu je pakketje meteen naar een dichtbij gelegen afhaalpunt. Albert Heijn geeft ook korting aan klanten als zij kiezen voor een route die minder CO2 uitstoot tijdens het bezorgen van de boodschappen.

Keuzevrijheid

Je kan hier veel van leren! Er is namelijk nog ruimte voor verbetering. Door consumenten keuzevrijheid te geven in de lengte van de levering en de bezorgkosten. Door de consument zelf te laten kiezen voor een snelle levering, goedkope levering of gratis verzending kan de consument wel 70% meer tevreden worden. Je kan dit doen door je klant via tijdvakken te laten kiezen wanneer de bestelling geleverd wordt. Biedt hierbij genoeg afhaallocaties aan en kies voor een goede cut-off time voor je same day-, next day levering.

Conclusie

Het antwoord op de vraag ‘liever een snelle of goedkope levering?’ is dan ook lastig. Consumenten hebben liever een flexibele levering. De focus wordt namelijk steeds meer gelegd op een flexibele bezorg ervaring. De consument moet zich prettig voelen bij de ervaring. Ook moet het bezorg proces zo groen en duurzaam mogelijk zijn. Zowel in levering als verpakking. De consument vindt het wel belangrijk om daarbij de regie in handen te houden.

Met deze logistieke ontwikkelingen is één ding wel erg belangrijk geworden. Biedt meerdere verzendopties aan tijdens de check-out. Zo kan de consument kiezen, hoe snel, tegen welke prijs en hoe duurzaam hij/zij de bestelling wil ontvangen. Doe je dit niet is de kans aanwezig dat de klant afhaakt en naar de concurrent overstapt die wel meer keuzemogelijkheden aanbiedt.

Snelle levering? Goedkope levering? Of een gratis verzending? Je hebt in ieder geval Zebra labels nodig om jouw producten te kunnen verzenden. Kies daarom voor de thermische Zebra labels van Transportlabels.eu. Bij ons kun je uitgaan van zowel een snelle als goedkope levering!