Wat zijn thermische etiketten?

Er zijn veel verschillende soorten etiketten. Een van de bekendste en meestgebruikte soort zijn de thermische etiketten. Vooral in de transportwereld en logistiek zijn dit erg populaire etiketten. Maar wat zijn thermische etiketten eigenlijk?

Dit zijn thermische etiketten.

Thermische etiketten zijn labels waarbij de inkt in de labels zit. Een etiket bestaat uit verschillende lagen. In een van de lagen zit inkt, welke in eerste instantie nog niet zichtbaar is. Warmte kan ervoor zorgen dat het inkt in het etiket zichtbaar wordt.

Geen inkt meer nodig.

Je hebt geen inkt nodig wanneer je gebruik maakt van thermische etiketten. Dit komt doordat de labelprinter gebruik maakt van warmte. De warmte die de printer uitstraalt, zorgt ervoor dat de inkt in de etiketten zichtbaar wordt. Daarom verkiezen veel bedrijven thermische etiketten boven andere etiketten of labels. Het scheelt namelijk veel geld, en is een stuk beter voor het milieu, gezien er niet continu nieuwe inkt gekocht hoeft te worden.

thermische etiketten

Waar kun je thermische etiketten bestellen?

Er zijn verschillende plekken waar je thermische etiketten kunt bestellen. De makkelijkste manier om thermische etiketten te bestellen is via het internet. Bij Transportlabels.eu worden verschillende soorten thermische etiketten verkocht. Deze etiketten kunnen gebruikt worden door Zebra labelprinters.