Het verschil tussen ZPL labels, Zebra labels en thermische labels!

thermische etiketten kopen

Er zijn ontzettend veel verschillende labels op de markt. Echter zijn ze niet allemaal hetzelfde. Dat weten wij van transportlabels.eu maar al te goed. Wat houden Zebra labels, ZPL labels en thermische labels in? Wij leggen het in dit artikel helemaal aan jou uit. Zo kan jij gemakkelijk kiezen welk label het beste bij jou en jouw bedrijf past!


Wat zijn Zebra labels?

Zebra labels zijn de originele labels geproduceerd door het merk Zebra. Zebra is ook de producent van de welbekende Zebra printers. Om optimaal gebruik te maken van deze printer kunnen wij het aanraden om ook gebruik te maken van de Zebra labels. Heb je geen Zebra printer dan zijn de Zebra labels nog steeds een goede optie om te gebruiken!

Zebra labels zijn namelijk ontzettend veel getest. En dan niet alleen getest op houdbaarheid en kwaliteit in normale omstandigheden. Zebra technologies gaat namelijk nog een stap verder in het testen van de Zebra labels. Ook onder extreme omstandigheden wordt er aan alle eisen voldaan door deze labels.

etiketten voor logistiek

De Zebra labels kan je opsplitsen in twee verschillende soorten. Namelijk de direct thermische labels en de thermal transfer labels. Direct thermische labels van het merk Zebra zijn goedkoper, maar prima voor de standaard algemene toepassingen. Ben je op zoek naar een label die langer houdbaar en leesbaar is? Dan zijn de thermal transfer labels van Zebra labels een goede optie! Voor de thermal transfer labels heb je een inktlint nodig binnen een thermisch transfer labelprinter.

Beide soorten labels zijn leverbaar in ontzettend veel verschillende papiersoorten. Wij zetten een paar verschillende papiersoorten hieronder voor jou op een rijtje. De rest kan je vinden onder op deze pagina van over Zebra labels.

  • PolyE: dit is een label dat niet wordt gemaakt van papier, maar van polyethyleen. Het is een label dat is voorzien van een glanzende topcoat. Dit label is fijn in gebruik voor gebogen en ruwen ondergronden.
  • Z-perform: dit is een label wat is gemaakt van standaard (glad) papier. Voor dit label wordt geen coating gebruikt. Dit labels is uitermate geschikt als verzendetiket, productetiket of bijvoorbeeld als pallet etiket.
  • Z-select: dit is een label dat ook wordt gemaakt van papier. Echter heb je bij dit label een premium topcoat. Dit etiket is ontwikkelt voor optimaal resultaat. Dit label kan je gebruiken als productetiket, verzendetiket, maar ook in de gezondheidssector.
  • Z-ultimate: dit is een label dat (zoals de naam al doet vermoeden) zorgt voor een ultieme kwaliteit. Het label is gemaakt van glanzend polyester. Daarnaast kan dit label zeer goed tegen chemicaliën. Daarom is dit label goed geschikt voor gebruik in extreme omstandigheden.

Wat zijn ZPL labels?

Over ZPL labels kunnen wij eigenlijk heel erg kort zijn. ZPL staat namelijk voor Zebra Programming Language. Het is de programmeertaal die wordt gebruikt door alle ZPL compatibele printers. Deze programmeertaal wordt gebruikt door de printers om afbeeldingen af te drukken. ZPL labels zijn dus eigenlijk niets meer dan labels die de programmeertaal ondersteunen.

thermische etiketten

Wat zijn thermische labels?

Thermische labels zijn anders dan normale etiketten en labels. Dit komt doordat de printer geen inkt gebruikt om op deze labels te drukken. In de topcoatinglaag van thermische labels zit een kleurstof die zichtbaar wordt door middel van hitte. De printer gebruik in dit geval een laser om deze warmte te kunnen creëren.

Het voordeel van thermische labels is dat je dus geen inkt hoeft te kopen om deze etiketten te drukken. Daarom kost het een stuk minder geld om deze labels te gebruiken. Een nadeel is dat het niet mogelijk is om kleuren op thermisch papier te printen.


Conclusie

Eigenlijk is er dus bijna geen verschil tussen deze bovenstaande labels. Zebra labels zijn labels die gemaakt zijn door het bedrijf Zebra technologies. Zebra labels kunnen gebruik maken van de technologie van thermische labels, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Daarnaast zijn ZPL labels niets meer dan labels die de ZPL programmeertaal ondersteunen.

Zebra labels zijn dus een goede keuze, omdat je dan eigenlijk een samenvoeging hebt van alle drie de labels. Je kan kiezen voor thermische labels en kan gebruik maken van de ZPL programmeertaal!

Thermische Zebra labels kopen?

Met de Zebra labels kan je dus eigenlijk niet fout gaan. En hebben jouw labels een korte levensduur? Dan zijn de Zebra labels met thermische technologie een zeer goede optie voor jouw wensen!

Bij Transportlabels.eu kan je gemakkelijk en overzichtelijk jouw Zebra labels bestellen in onze overzichtelijke webshop! Wij bieden jou de beste Zebra labels tegen een zeer scherpe prijs.