Waarom kies je voor thermische etiketten? 2 redenen!

waarom kies je voor thermische etiketten

Weet jij wat thermische etiketten zijn? En waarom kies je voor thermische etiketten? Steeds meer bedrijven gebruiken thermische labels voor hun labelprinters. We begrijpen dat je je afvraagt wat er nou speciaal is aan thermische labels en waarom je hiervoor zou kiezen.


Wat zijn thermische etiketten?

Thermische etiketten zijn anders dan normale etiketten en labels. Dit komt doordat de printer geen inkt gebruikt om op deze etiketten te drukken. In de topcoatinglaag van thermische etiketten zit een kleurstof die zichtbaar wordt door middel van hitte. De printer gebruik in dit geval een laser om deze warmte te kunnen creëren.

Het voordeel van thermische etiketten is dat je dus geen inkt hoeft te kopen om deze etiketten te drukken. Daarom kost het een stuk minder geld om deze labels te gebruiken. Een nadeel is dat het niet mogelijk is om kleuren op thermisch papier te printen.

Hoe kun je thermische etiketten drukken?

Je kunt alleen met speciale printers op thermische etiketten printen. Deze printers worden ook wel Direct Thermische LabelWriters genoemd. Er zijn verschillende printers voor thermische etiketten op de markt. De populairste printers zijn:

  • Brother P-touch QL-570
  • Zebra GK420d (Ethernet)
  • Dymo LabelWriter 450 Turbo

2 soorten thermisch papier

Er zijn twee verschillende soorten thermisch papier: Thermisch Eco en Thermisch Top. We begrijpen dat je jezelf afvraagt wat het verschil is en welke het best voor jou geschikt is. Aan de hand van de eigenschappen kun je zelf inschatten welke soort het best binnen jouw gebruikssituatie past.

Thermisch Eco

Thermisch Eco wordt vooral gebruikt voor de korte termijn wanneer de labels in een droge en schone omgeving worden gebruikt. Dit komt doordat dit papier geen extra beschermlaag tegen vocht, vetten, alcohol en uv-licht heeft. Ook hebben labels gemaakt van Thermisch Eco papier een houdbaarheidsdatum van 1 jaar, mits ze in een droge en donkere omgeving worden opgeslagen met een constante temperatuur van 20-22 graden Celsius.

Dit papier is recyclebaar en verkrijgbaar met (extra) permanente, afneembare en diepvries belijming.

Thermisch Top

Omdat Thermisch Top papier een extra beschermlaag tegen alcohol, vetten, uv-licht en vocht heeft, wordt het vaak gebruikt voor de lange termijn in situaties waar een langere leesbaarheid van het etiket gevraagd wordt. Denk bijvoorbeeld aan producten die buiten bewaard worden. Of in de festival-wereld.

Ook deze etiketten zijn recyclebaar en hebben een houdbaarheidsdatum van 1 jaar, mits ze in een donkere omgeving met een temperatuur tussen de 20-22 graden Celsius worden opgeslagen. Ze zijn verkrijgbaar met (extra) permanente, afneembare en diepvries belijming.


Waarom kies je voor thermische etiketten?

Dus, waarom kies je voor thermische etiketten? Wanneer je etiketten wilt gebruik die duurzaam zijn, kun je gaan voor thermische etiketten. Je hebt namelijk geen inkt nodig om op thermische etiketten te kunnen drukken. Hierdoor hoef je geen inkt te bestellen, waardoor er niks getransporteerd hoeft te worden. Maar ook hoeft er minder inkt in de fabrieken gemaakt te worden.

Dat zorgt er ook voor dat het financieel gezien voordelig kan zijn om voor thermische etiketten te kiezen. Je betaalt immers geen kosten meer voor de inkt. Dat zijn kosten die normaal gesproken hoog uit kunnen vallen.


Thermische etiketten kopen?

Je weet nu waar je voor thermische etiketten zou kiezen. Wil jij thermische etiketten gaan gebruiken? Dan heb je een labelprinter nodig die thermische etiketten kan drukken. Hier zie je welke labelprinters thermische etiketten ondersteunen. Wanneer je vervolgens op zoek gaat naar thermische etiketten, kun je deze kopen bij Transportlabels.eu.

Wij verkopen namelijk verschillende soorten thermische etiketten voor Zebra labelprinters. In onze webshop bestel je vliegensvlug thermische etiketten. Wij hebben het bestelproces namelijk zo simpel mogelijk gehouden. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, doen we er alles aan om jouw thermische etiketten zo snel mogelijk op locatie te laten afleveren.