Welk verzendlabel heb ik nodig voor mijn verzendingen?

pakketjes met labels

Er worden dagelijks wel duizenden pakketten verstuurd in Nederland. En veel van die pakketten zijn voorzien van een verzendlabel. Verzendlabels zijn alleen niet zo makkelijk als het lijkt (helaas!). Een fout kan leiden tot een dure grap en een negatieve klantervaring. Wil jij geen fouten met je verzendlabel maken? Lees dan snel verder, dan helpen wij jou met het voorkomen van deze dure fouten. We leggen je hier precies uit welk verzendlabel jij nodig hebt voor jouw labelprinter en pakketjes.

Wat is een verzendlabel?

Een verzendlabel is niet zomaar een witte sticker met een adres erop. Het is namelijk ook een bewijs voor de verzekering. Heeft jouw pakket schade opgelopen tijdens de verzending? Dan dient jouw verzendlabel als bewijs en is dus erg waardevol! Daarnaast dient een verzendlabel ook als vervoersopdracht. Daarom is het dus erg belangrijk dat jij kiest voor de juiste verzendlabel. 

Een verzendlabel bestaat uit de volgende dingen:

 • Het verzendadres
 • De gegevens van de verzender
 • Een barcode (deze kan gescand worden tijdens het bezorgen van jouw pakket)
 • Bezorgadres
 • De datum
 • Het formaat en gewicht van het pakket
etiketten pakketjes

Wij zien helaas nog wel eens wat pakketjes verzonden worden met een stuk witpapier en ducktape. Het kan veel van bovenstaande informatie bevatten, maar het is geen zekerheid.

Het gebeurt namelijk nog weleens dat het ducktape loslaat of dat het stuk papier ergens achter blijft hangen en daardoor loskomt. Dan is de door jouw gekozen vervoerder belangrijke informatie kwijt en is de kans enorm groot dat jouw pakket nooit aankomt bij jouw gewaardeerde klant.

Daarom raden wij aan om een verzendlabel te gebruiken. Het is niet alleen beter voor de klantervaring, maar straalt ook nog eens professionaliteit uit!

Soorten verzendlabels

Verzendlabels zie je in verschillende soorten en maten. Heb je brievenbuspost dan wordt er vaak alleen een adres geprint. Hiervoor worden vaak DYMO labels gebruikt. Deze verzendetiketten hebben vaak een afmeting van  28 x 89 mm of  36 x 89 mm.

Heb je grotere pakketten? Dan worden er vaak een Zebra label gebruikt. Een zebra is een thermisch etiket. Deze verzendetiketten hebben vaak een formaat van 102 x 150 mm.

Let wel op: Het formaat label hangt namelijk af per vervoerder. DHL hanteert namelijk een minimaal formaat voor verzendetiketten van 102 x 210 mm.

Welke verzendlabels heb ik nodig?

Welke verzendlabels jij nodig hebt, hangt dus sterk af van de vervoerder die je gebruikt. Maak jij gebruik van DHL? Dan is het belangrijk dat je verzendetiketten minimaal een formaat hebben van 102 x 210 mm.

Maak je gebruik van PostNL, DPD, UPS, GLS of TNT? Dan heb je genoeg aan verzendetiketten met een formaat van 102 x 150 mm. Wij raden aan om gebruik te maken van Zebra Labels!

Maak jij alleen gebruik van brievenbuspost? Dan is een DYMO verzendlabel het beste geschikt. Deze kunnen zowel een formaat hebben van 28 x 89 mm als van 36 x 89 mm.

Welk verzendlabel heb ik nodig voor mijn verzendlabel printer?

Om de DYMO verzendetiketten te bedrukken raden wij de Dymo Labelwriter 450 aan. Alle DYMO verzendlabels kunnen daarmee afgedrukt worden op de DYMO XL labels na. Deze verzendetiketten staan ook wel bekend als de DYMO S0904980.

Weet je welk verzendlabel je nodig hebt, en ga je gebruik maken van de Zebra labels of ZPL Labels? Dan raden wij het aan om ook gebruik te gaan maken van een Zebraprinter. De GK420D is daarbij de populairste op de markt. Dit is tevens ook onze favoriet!

Deze printer is zowel geschikt voor verzendetiketten met een formaat van 102 x 150 mm als een formaat van 102 x 210 mm.

bezorger pakketdiensten nederland

Ik wil een verzendlabel printer kopen: waar let ik op?

1. Met welke vervoerder ga jij je pakketten verzenden?

Zoals wij hierboven al een aantal keer hebben genoemd, is het ontzettend belangrijk om te bepalen met welke vervoerder jij je pakketten gaat verzenden. Zo weet je namelijk het formaat van je verzendlabel.

Het is natuurlijk erg belangrijk dat jouw nieuwe verzendlabel printer geschikt is voor jouw formaat verzendlabel. Ook werken sommige verzendbedrijven met een software die alleen geschikt is voor bepaalde printers. Vraag dat dus aan jouw vervoerder!

2. Hoeveel pakketten ben je van plan om te versturen?

Het is belangrijk om van te voren goed te bedenken hoeveel pakketten je zal gaan versturen. Er zijn namelijk genoeg verzendlabel printers op de markt, die bepaalde handelingen sneller kunnen uitvoeren. Dit is handig bij intensief gebruik.

3. Welke functies vind je noodzakelijk?

Het is goed om te bedenken waar jij je verzendlabel printer voor gaat gebruiken. Zo kan je namelijk bepaalde functies als vereiste stellen. Bijvoorbeeld dat je de printer vanaf verschillende computers kan bedienen. Of een peeler, zodat het etiket alvast van het achterpapier wordt gescheiden!

Nog een aantal handige tips om fouten te voorkomen!

 • Vergelijk de verschillende vervoersdiensten van te voren. Kijk dan naar mogelijkheden, kosten en voorwaarden. Als je jouw vervoerder hebt gekozen, kijk je pas naar verzendlabels en printers!
 • Voorkom extra verzendkosten door je aan de gestelde eisen te houden (denk aan gewicht, afmeting, etc.)
 • Controleer je layout van jouw verzendlabel voor het printen. Is alles scherp en duidelijk?
 • Plak niets op of over je verzendlabel heen. Dit voorkomt problemen met het scannen van de barcode! Deze barcode beschikt over belangrijke informatie.
 • En betaal natuurlijk nooit te veel voor je verzendlabels! Bij transportlabels.eu zorgen wij voor een uitstekende kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs! Bestel jouw verzendlabels nu voordelig in onze shop!
thermische etiketten kopen