Waar gebruik je Zebra labels voor?

Functies van Zebra labels

Je hebt vast en zeker wel eens van Zebra labels gehoord. Het is een term die steeds vaker terugkomt in de transport- en logistiek wereld. Doordat e-commerce steeds groter wordt, worden er ook steeds meer pakketjes via de post verstuurd. En dat is precies waar Zebra labels voor gebruikt worden.

Wanneer producten worden verzonden, moet een koerier natuurlijk informatie over de zenden in zijn bezit hebben. Zo moet de carrier weten van wie het pakket afkomt en waar het naartoe verzonden moet worden. Deze informatie wordt op Zebra labels gedrukt, waarna de sticker op de verpakking wordt geplakt.

Ook staat er bijna altijd een barcode op het etiket. Zo kunnen koerierdiensten de barcode scannen om meer informatie over de zending op het halen. Door de barcode op verschillende punten te scannen, weet de ontvanger via Track-and-Trace waar het pakket zich bevindt, en wanneer het pakket wordt afgeleverd.

etiketten pakketjes

Hoe gebruik je Zebra labels en hoe werkt het?

Je kunt Zebra labels printen door middel van een labelprinter. Zebra labels zijn thermische labels, wat betekent dat de inkt al in het etiket zit verwerkt. Een labelprinter maakt dus geen gebruik van inkt. Het verwarmt bepaalde delen van het etiket, zodat de inkt die in het etiket zit zichtbaar wordt. Je hebt dus een labelprinter nodig om Zebra etiketten te kunnen printen. Vervolgens kun je de labels op de te verzenden pakketjes plakken, zodat pakketdiensten de nodige informatie kunnen aflezen. Let er wel goed op dat je het juiste formaat labels koopt voor jouw labelprinter. Wanneer je het verkeerde formaat hebt, kan jouw labelprinter de etiketten niet drukken, en zijn ze dus onbruikbaar.

Waar kun je Zebra labels bestellen?

Je bestelt Zebra labels tegenwoordig op makkelijk en snel op verschillende plaatsen. Het makkelijkste is om deze te bestellen in de webshop van Transportlabels.eu, gezien je dan geniet van de vele voordelen die wij bieden. We bieden in onze webshop verschillende soorten Zebra labels. Deze labels zijn geschikt voor verschillende Zebra labelprinters. Voor het gemak hebben we alle printers die geschikt zijn voor onze labels vermeld op de productpagina. Twijfel je nog? Dan kun je natuurlijk altijd contact met onze klantenservice opnemen.