Wat zijn ZPL labels?

Uitleg over ZPL labels!

ZPL labels kom je vooral tegen in de logistiek en e-commerce. Het zijn namelijk etiketten waar de verzendgegevens van een pakketje op staan. Zo weet de vervoerder waar de bestelling bijvoorbeeld naartoe gestuurd moet worden.

Een andere en bekendere naam voor ZPL labels is Zebra labels. ZPL is echter de taal die door Zebra labelprinters wordt gebruikt om de etiketten te printen. Daarom noemen we deze labels ook wel ZPL labels. Er zit echter geen verschil tussen Zebra en ZPL labels; het zijn dezelfde labels.

Om op deze labels te kunnen printen, heb je dus een Zebra labelprinter nodig. Vervolgens kun je hier aangeven wat er op het etiket geprint dient te worden. Dit moet vaak voldoen aan de eisen die door de vervoerder wordt gesteld. Zo stelt PostNL bijvoorbeeld andere eisen dan DHL of UPS. Let daar dus goed op voordat je de ZPL labels gaat printen.

verzending etiketten

Zijn ZPL labels geschikt voor alle labelprinters?

Je kunt ZPL labels in bijna alle labelprinters gebruiken. Zebra labelprinters ondersteunen de ZPL labels altijd. Het is wel belangrijk dat het formaat van de labels geschikt is voor de printer. Wanneer het label te groot of te klein is, kan de printer het etiket mogelijk niet printen. Kijk daarom altijd goed naar het formaat van de labels voordat je deze bestelt of gaat printen.

Waar koop je ZPL labels?

Wanneer je ZPL labels wilt bestellen, kan dat op verschillende plaatsen. Je kunt ze echter het beste bestellen in de webshop van Transportlabels.eu. Hier geniet je namelijk van de vele voordelen die wij bieden. Denk bijvoorbeeld aan de snelle levering en goede service. In onze webshop vind je een aantal ZPL labels die we in dozen verkopen. Zo kunnen we een voordelige prijs garanderen. Op de productpagina geven we ook aan voor welke vervoerders en labelprinters de ZPL etiketten geschikt zijn. Zo weet je dus zeker dat je de labels ook kunt gebruiken wanneer je ze ontvangt. Twijfel je nog? Dan kun je contact met onze klantenservice opnemen, en helpen we je graag met het vinden van de juiste labels die voor jouw printer geschikt zijn.